Acasă » Workshop-uri» Tratamente Inovative În Oncologie 2019 – Editia a V-a

Tratamente Inovative În Oncologie 2019 – Editia a V-a

24 mai 2019 - 24 mai 2019

Post Event:

Comunicat de presă

Conferința TRATAMENTE INOVATIVE ÎN ONCOLOGIE, ediția a V-a

Institutul Clinic Fundeni intenționează să introducă biopsia lichidă ca metodă de rutină

 

Institutul Clinic Fundeni intenționează să realizeze un pas înainte în diagnosticarea cancerului prin introducerea biopsiei lichide ca metodă de rutină, a afirmat prof. dr. Irinel Popescu, în cadrul celei de-a cincea ediții a Conferinței Tratamente Inovative în Oncologie, organizată de TARUS MEDIA, pe 24 mai, la Centrul de Excelență în Medicina Translatională (CEMT) din Institutul Clinic Fundeni.

“Biopsia lichidă determină nivelul de răspuns la un anumit tratament în ceea ce privește diferite tipuri de cancer; în baza acestor informații, Casa Națională de Asigurări de Sănătate, Ministerul Sănătății pot susține tratamente specifice, în special pe cele inovative. Baza personalizării tratamentului începe de la diagnosticul molecular, iar Institutul Clinic Fundeni intenționează să introducă biospia lichidă ca metodă de rutină”, a explicat prof. dr. Irinel Popescu, Șeful Clinicii de Chirurgie și Transplant Hepatic din Institutul Clinic Fundeni, în deschiderea evenimentului. Biopsia lichidă presupune o analiză a tipului de tumoră și a răspunsului acesteia la tratament, în urma recoltării unei probe de sânge de 10 ml.

Reputatul chirurg a subliniat că Institutul Clinic Fundeni a fost întotdeauna orientat spre cercetare, înființând încă din anii 2003-2004 o bancă de tumori care stă la baza activității de cercetare în domeniul oncologiei.

“Această bancă atrage costuri și, pentru a crește numărul de piese depozitate care să ne permită o analiză informatică și accesul la marea literatură medicală din zilele noastre, este nevoie de o finanțare suplimentară. În acest context, facem demersuri pentru a primi susținere din partea Academiei Române și, în măsura în care este posibil, din partea Administrației Prezidențiale. Pornind de la banca pe care o avem și de la metodologia de stocare a acestor tumori care nu e simplă, vom putea avea acces la cercetarea oncologică de nivel înalt” , a afirmat prof. dr. Irinei Popescu.

În cadrul evenimentului, au susținut prezentări specialiști din cadrul Institutului Clinic Fundeni: conf. dr. Adina Croitoru, coordonatorul științific al conferinței, a vorbit despre tratamentul personalizat în colangiocarcinoame, una dintre tumorile cel mai dificil de tratat și despre experiența în gestionarea acestui tip de cancer. Prof.  dr. Tudor Eliade Ciuleanu, de la Institutul Oncologic “Prof. dr. I Chiricuță” din Cluj-Napoca, a abordat subiectul evoluției imunoterapiei în cancerul pulmonar, conf. dr. Lucia Stănculeanu, din partea Institutului de oncologie “Al. Trestioreanu” București a vorbit despre optimizarea tratamentului în cancerul de sân timpuriu Her 2+ și despre updatarea ghidurilor internaționale. Conf. dr. Alina Tănase, din cadrul Institutului Clinic Fundeni, a prezentat rezultatele post autotransplant de celule stem hematopoietice în limfoamele maligne. Din partea Institutului Fundeni, au mai susținut prezentări: prof. dr. Ioana Lupescu (“Diagnosticul CT și RM al nodulilor hepatici”) și dr. Simona Dima (“Rezecția RO în chirurgia cancerului de pancreas”).

Conferința “Tratamente Inovative în Oncologie” se înscrie între inițiativele de promovare a cercetării stiințifice în domeniul medical românesc derulate de către Centrul de Excelență în Medicina Translațională (CEMT) din cadrul Institutului Clinic Fundeni.

 

 

 

 

 

Stimati colegi,

Va asteptam la cea de a V-a editie a Conferintei “Tratamente Inovative in Oncologie” ce se va desfasura in ziua de vineri, 24 mai 2019, in intervalul orar 08:30 – 18:00, la Centrul de Excelenta in Medicina Translationala din cadrul Insitutului Clinic Fundeni, Bucuresti (HARTA)

„Nava amiral” a medicinei romanesti care garanteaza un eveniment la cele mai inalte standarde stiintifice, sub coordonarea Prof. Dr. Irinel POPESCU si a Conf. Dr. Adina CROITORU.

Evenimentul va fi creditat cu puncte EMC de catre Colegiul Medicilor din Romania.
Specialisti recunoscuti in domeniul chirurgiei, oncologiei, radiologiei, medicinei interne vor prezenta, ca si in editiile anterioare, metode diagnostice si terapii inovative in diferite localizari de cancer.

Va asteptam cu drag, iar daca aveti colegi interesati, va rugam sa le transmiteti acest mesaj si dumnealor.

Pentru detalii si inscriere ne gasiti accesand pagina web a evenimentului: https://tarusmedia.ro/2019/04/11/tratamente-inovative-in-oncologie-2019/

sau

Email: madalina.ciulley@tarus.eu
Telefon: +40751 020 217

 

 

PROGRAM

Agenda Finala – RO – Tratamente Inovative in oncologie _24 mai 2019