Acasă » Laboratoare » E3. Histopatologie

Acesta camera este dedicata procedurilor de primire si orientare a pieselor de rzectie chirurgicala si altor produse biologice.

Dotare: masa pentru orientare piese chirurgicale ventilata Zefiro 120 BT12XX ,  lada frigorifica Fiocetti LABOR 2T 280 ECT-F TOUCH., hota cu flux laminar MSC-Advantage™ Class II Biological Safety Cabinets 51025413.

Materialul histologic adus dupa obtinerea consimtamantului liber exprimat, cu respectarea standardelor etice internaționale și a legislației specifice pentru Uniunea Europeană (Declarația Universală a Drepturilor Omului -1948, Convenția Consiliului Europei cu privire la drepturile omului și biomedicină, Declarația de la Helsinki cu privire la aplicarea principiilor etice în cercetarea medicală care implică subiecți umani – 1964, Prevederea Parlamentului și a Consilului Europei cu privire la manipularea și libera circulație a datelor personale).

Dupa orientarea pieselor chirurgicale ,fragmentele tisulare recoltate sunt procesate cu ajutorul histoprocesatoarelor Donatelo Tissue processors DONATELLO 52PRO01 apoi urmand sectionarea cu ajutorul microtoamelor complet automatizate Galileo Microtomes SDSGA9000  si ulterior includerea in blocuri de parafina cu ajutorul statiilor automate Canova embedding module SDSCV9X00.

Sectiunile tisulare rezultate sunt ulterior colorate cu ajutorul  aparatului de colorare automat Automatic stainer BASIC – RAFFAELLO, sau  cu ajutorul  statiei pentru imunohistochimie.

Cu ajutorul  tehnicii tissue array se pot face coloratii imunohistochimice  centrifuga cu sistem de racire SL 16R Centrifuge 75004030.

Laboratorul nostru dispune de microscoape Olimpus BX43F cu sistem de captura a imaginii si posibilitae de analiza computerizata a imaginii.

CERCETARE INOVATOARE
DE NIVEL EUROPEAN

CENTRU DE EXCELENTA IN MEDICINA
TRANSLATIONALA

Obiectivul strategic este acela de a crea nuclee de cercetare cu facilitati tehnologice avansate, sub forma unor platforme de cercetare, prin asocierea laboratoarelor de cercetare preclinica si a centrelor de cercetare clinica din cadrul Institutului Clinic Fundeni intr-o entitate unica.

Structura nou creata ofera sprijin logistic pentru cercetarea biomedicala, prin coordonarea de studii, de managementul calitatii, de monitorizare a datelelor, diseminarea bunelor practici clinice, de gestionare a bazelor de date si analiza datelor. Infrastructura este dedicata de asemenea, pentru producerea de vectori pentru terapia genica si celulara, precum si pentru obtinerea de noi agenti cu potential terapeutic in afectiunilie digestive.

ABONARE LA
NEWSLETTERUL CEMT

Abonati-va newsletterul CEMT pentru a primi informatii periodice.
Campurile cu * sunt obligatorii.