Acasă » » E1b. Premize
•Centrul de Gastroenterologie și Hepatologie IC Fundeni este unul dintre cele mai mari centre de asistență medicală terțiară de gastroenterologie din Romania, fiind un important centru de formare și instruire pentru medicii gastroenterologi. Centrul are o larga adresabilitate ca Centru de referinta, asigurandu-se anual asistenta medicala specializata pentru mai mult de 3000de pacienti cu afecțiuni neoplazice de origine digestivă, si practicandu-sepeste 20000 de proceduri de endoscopie digestiva diagnostica si terapeutica. Centrul este implicat in evaluarea pretransplant a pacienților cu afecțiuni hepatice în stadiu terminal, cu stabilire a indicației de transplant hepatic și inmanagementul listei de așteptare pentru transplant hepatic.
•Pornind de la baza clinică de excelenta, activitatea de cercetare a Centrului de Gastroenterologie și Hepatologie din ultimii ani este remarcabilă și a stabilit colaborări cu instituții de prestigiu din țară și din străinătate, materializate în proiecte de cercetare realizate în parteneriat: UMF „Carol Davila” București, UMF Cluj-Napoca, Universitatea Politehnica București, INCD „Victor Babeș”, INML „Mina Minovici”, Centrul Internațional de Biodinamică, Medical School Hannover, Germania, UniKlinikum Essen, UniKlinikumMuenster, Germania, CHRU Lille, Hopital “Edouard Herriot” Lyon, Franta.
•Centrul de Gastroenterologie si Hepatologie IC Fundeni a fost recunoscut dreptCentru de Excelenta in Cercetarea Stiintifica de UEFISCDI in anul 2003